IAM Digital Agencies

Γιατί ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας δεν είναι κάτι εύκολο.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας;

Ακούω συχνά απο φίλους μου για κάποια εκπληκτική ιστοσελίδα που έχουν επισκεφθεί και παρακολουθούν ή αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες ή απλά ενημερώνονται.  Ακολουθώ λοιπόν το link που μου έχουν στείλει ή απλά πληκτρολογω το όνομα που μου είπαν σε μια μηχανή αναζήτησης και περιμένω να δώ κάτι εξαιρετικό!

επανασχεδιασμός ιστοσελίδας
επανασχεδιασμός ιστοσελίδας | redesign ιστοσελιδας

Να επιτέλους ανέβηκε αργά αλλά σταθερά και ατενίζω το επόμενο τεχνολογικό θαύμα κατασκευής ιστοσελίδων που έχει συναρπάσει κάποιον απο τους φίλους μου. Στο 50% των περιπτώσεων και δυστυχώς για την ελληνική ψηφιακή πραγματικότητα βλέπω ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας, αλήθεια, με τεχνολογία web και αισθητική προηγούμενης 4εατίας. Τι σημαίνει αυτό;

Θα κάνω ενα παραλληλισμό μιας ιστοσελίδας 4 χρόνων με ενα Σπίτι ισως να το καταλάβετε καλύτερα . Σημαίνει οτι έχετε ενα σπίτι του 1960, πλινθοκτιστο, σοβατισμένο καλά και δυστυχώς δεν είναι νεοκλασσικό να έχει στοιχεία μουσειακής αξίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εαν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν ενα Lada 10 ετίας. Καλή κατασκευή, καλό για κυνήγι καλό για τα βουνα. Αλλά για να ταξιδέψετε, να κυκλοφορήσει στη πόλη , να πάτε βόλτα με την οικογένεια, για Εθνική δεν κάνει!!

Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας , το redesign site , είναι απαραίτητο με τις εξελίξεις της τεχνολογίας να γίνεται κάθε 3 χρόνια.

Ειδικά για τα E-shop θα πρέπει να γίνεται συχνότερα καθώς και για τις ιστοσελιδες ξενοδοχείων.

10 σημεία που πρέπει να αναρωτηθείτε κατα τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας
  • Γιατί οι επισκέπτες έρχονται ΤΩΡΑ όπως είναι η ιστοσελίδα μου;
  • Είναι εύκολο στην πλοήγηση;
  • Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ΤΩΡΑ γίνονται πελάτες;
  • Τι έχουν κάνει οι ανταγωνιστές;
  • Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου δίνει το σωστό μήνυμα;
  • Μπορώ να ανανεώσω εύκολα το περιεχόμενο;
  • Μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα τι κάνουν οι επισκέπτες;
  • Μπορούν οι επισκέπτες να επικοινωνήσουν μαζί μου;
Τα κρίσιμα σημεία στο redesign | επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Είναι πολύ σημαντικό και το είδαμε σε δεκάδες περιπτώσεις στον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας να χάνεται η επισκεψιμότητα σε πολλές περιπτώσεις απο λάθη εταιρειών που κατασκευάζουν ιστοσελίδες και να έρχονται σε εμάς να διορθώσουμε λάθη δομής και SEO πρακτικών. Τότε είναι κάτι πολύ δύσκολο η διόρθωση λαθών και το κόστος υπερβαίνει ακόμα και ολόκληρο τον επανασχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.

Για να μη χαθεί η δουλειά χρόνων που έχει κάνει κάποιος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας είναι σημαντικό να συμβουλευθεί νωρίς μια έμπειρη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και να συζητήσουν τη δουλεία που έχει γίνει και πως θα διατηρηθεί η επισκεψιμότητα στις μηχανές αναζήτησης  και τι επιλογές υπάρχουν.

Είναι καιρός πια να συνειδητοποιήσει η εταιρεία, η ο επαγγελματίας οτι η ιστοσελίδα του δεν είναι ενα σχέδιο , μια παρουσία και σε αυτό το κανάλι ( internet) που πρέπει να έχει γιατί έτσι του έχουν πει αλλά αποτελέι ενα κερδοφόρο εργαλείο, πηγά ανάπτυξης πωλήσεων, διάδοσης πληροφοριών και ιδεών και brand names αλλα κυριώς είναι ενα μέσω επέκτασης των κερδών , εαν δουλευτεί σωστά ..

Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας είναι αυτό ακριβώς να συμβαδίζει η επιχείρηση με την εποχή και να φαίνεται μια σύχρονη και μοντέρνα εκδοχή του σήμερα ακόμα και αν πουλάει ένα παμπάλαιο προϊόν. Εάν θέλετε να επανασχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας με επαγγελματικό τρόπο και διάθεση μπορείτε επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.