IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Εδω στεκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ενα κομβικό σημείο για τον Τουρισμό, εσωτερικό και εξωτερικό και είμαστε έτοιμοι για κατάκτηση.

Μια βασική διαπίστωση που δεν αμφισβητείται απο κανέναν. Οι τουρίστες έρχονται απο το διαδίκτυο. Το 90% επιλέγει το κανάλι του internet για να αγοράσει εισιτήρια, να κλείσει ξενοδοχεία, να πάρει ταξί η mini bus, εισιτήρια τοπικά και ακόμα διασκέδαση εκεί που θα πάει. Που βρίσκονται τα ελληνικά τουριστικά γραφεία σε αυτό το ψηφιακό κόσμο. Στην έναρξη. Στο μαγικό εκείνο σημείο, ενας πλατωνικός έρωτας,  πρίν τον αγώνα, τον αγώνα ταχύτητας που θα κρίνει την ιδια τους την επιβίωση και ύπαρξη..

20 εκατομμύρια τουρίστες διακινήθηκαν στην Ελλάδα απο 4 παγκόσμια γραφεία τουρισμού και η συμμετοχή μας σε αυτό τον αγώνα σαν έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, επιχειρηματίες τουρισμού ήταν μηδαμινή.  Είμαστε μόνο στο commission θέλουμε την εύκολη δουλειά της προμήθειας, ενα απλό ποσοστό και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Κανένα σχέδιο , καμμία συνεργασία για να ελέγξουμε την εισροή αυτών των τουριστών σε επιχειρηματικο και φυσικό επίπεδο.

Ο ρόλος του τουριστικού γραφείου και η ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου

Η άγνοια του έλληνα τουριστικού πράκτορα για το διαδίκτυο και η ανάγκη για επιμόρφωση, πραγματική εκπαίδευση του πως να κάνει τη δουλειά του πια με κανάλια ψηφιακά όπως:

  • Η ιστοσελίδα του
  • Social media
  • SEM
  • SEO
  • Email Marketing
  • Blogging
  • Guest Posting
  • Article posting
  • Τουριστικά portal
  • Mobile και tablet apps

Αυτό κάνουν τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού με επιτυχία και κερδίζουν την αγορά της διακίνησης τουριστών.

Η λογική του τουριστικού πράκτορα που κάνει μια διαφήμιση στην τηλεόραση, ραδιοφωνο, περιοδικό δεν ισχύει πια στον Τουρισμό. Γιατί έρχεται απο το διαδίκτυο. Τα λεφτά είναι χαμένα λόγω λαθος στρατηγικής εξαρχής.

Ο σχεδιασμός μιας επιτυχημένης στρατηγικής ενος ψηφιακού τουριστικού γραφείου και ειδικά η ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου είναι απαραίτητος και εκεί χρειάζονται μια έμπειρη ομάδα digital marketing   .

Ο σχεδιασμός ενος ολοκληρωμένου ψηφιακόυ τουριστικού γραφείου που να έχει αποτελέσματα απαιτεί τη συμμετοχη της ομάδας digital marketing απο την αρχή της κατασκευής και έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατασκευή μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας που να μετατρέπει τον επισκέπτη της σελίδας σε πελάτη.

Απαιτεί θυσίες και επένδυση χρημάτων σε υποδομή και αλλαγή νοοτροπίας. Οταν ο πελάτης σου είναι διαδικτυακός και η ιστοσελίδα σου είναι τεχνολογιάς 1990 τότε το booking.com θα σου αρπάξει τον πελάτη παρόλο που είσαι ντόπιος και ξέρεις την περιοχή σου πολύ καλύτερα απο μια εταιρεία 15 ατόμων με εδρα την Ολλανδία και τζίρο δις δολλάρια. Για να υπάρξει επιτυχία πρέπει να συστηματοποιηθεί σε μια σελίδα τα προϊόντα και η υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο που με ενα κλικ εαν είναι δυνατόν να κλείνουν εισιτήρια και ξενοδοχεία και ταξι και mini bus και να γίνεται cross selling με άλλα προϊόντα. Να υπάρχει σταθερό budget για μια ομάδα digital marketing που να δοκιμαστεί πρώτα με μικρά project και αργότερα με ολη την γκάμα υπηρεσιών της εταιρείας.

Χρόνος Υλοποίησης

4-6 μήνες για να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα και κόστος περίπου 15.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή με το κόστος να πληρώνεται σαν ενας εξτρα υπάλληλος μπορείτε να αλλάξετε και να πάρετε μερίδιο απο μια ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά.   Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο 210 220 2834 η συμπληρώστε μια προσφορά

Sharing is caring!