IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Δωρεάν E-book για την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Πολλές φορές μιλώντας με φίλους και πελάτες ξενοδόχους προσπάθησα να εξηγήσω με απλά λόγια τι πρέπει να περιλαμβάνει η κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου για να αποτελεί ο ιστότοπος ενα εργαλείο δουλειάς και marketing για τον έλληνα ξενοδόχο.

Με τη λογική οτι δεν αποτελεί μακροπρόθεσμα λύση για τα ξενοδοχεία να δίνουν μεγάλο μέρος απο το εισόδημά τους σε προμήθειες σε μεγάλες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως το BOOKING.COM  ,  EXPEDIA (που πολλές φορές φτάνει και το 40%!!)  επειδή στο ξενοδοχέιο δεν έχουν ιστοσελίδα ή οι manager δεν ξέρουν να επιλέξουν μια σωστή booking engine για να κλείσουν δωμάτια online ή δεν εχουν τη γνώση για να κάνουν digital marketing και να φέρουν επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους .

Προσπαθήσαμε λοιπόν με αυτό το E-Book να δώσουμε κίνητρα, γνώση και τεχνογνωσία για να μπορέσει να φτιάξει μια ιστοσελίδα για το ξενοδοχείο του που να φέρνει αποτελέσματα και να παρακάμψει αυτά τα μεγάλα ταξιδιωτικά site.

Γιατί θεωρούμε οτι αυτό που λείπει απο τον έλληνα ξενοδόχο είναι η γνώση του πως γίνεται το διαδικτυακό marketing πράγμα που εκμεταλλέυονται έξυπνα τα μεγάλα site.

Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη πρίν | κατα τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της ιστοσελίδας ενος ξενοδοχείου; Οι συζητήσεις αυτές  μας έδειξαν ποσο επιτακτική ανάγκη ήταν να εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει απο digital marketing πόσο σημαντικό και κερδοφόρο είναι να γίνει σωστά η κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου.

Φτιάξαμε λοιπόν ενα βιβλίο σε μορφή PDF που εφτασε τις 25 σελίδες και δημιουργήσαμε ετσι ενα οδηγό κατασκευής ιστοσελίδας για ξενοδοχεία με τον τίτλο “Hotel on the Web”.  Το κατέβασμά του είναι εντελώς δωρεάν και ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο.

Πάτηστε την εικόνα για να κατεβάσετε τον οδηγό

κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Σημεία που αναλύει το βιβλίο που σχεδιάσαμε

1.Ταχύτητα ιστοσελίδας
2. Συναισθηματικός σχεδιασμός ιστοσελίδας
3. Call-to-action
4. Απλό Navigation
5. Responsive Web Design
6. Ειδικά Analytic’s
7. Δελεαστικές Προσφορές
8. Ευκολο στη χρήση Συστημα Διαχείρισης Περιεχομένου
9 Εκπληκτική booking Engine
10.Πολλαπλές μεθόδους επικοινωνίας

Ενα σύγχρονο και μοντέρνο ξενοδοχείο δεν μπορει να αφήνει την ιστοσελίδα του απρόσεκτη και αδιάφορη, χωρίς αισθητική, απλά να έχει παρουσία στο internet και να μην δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και στην δύναμη του διαδικτύου. Το 70% της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης αυτή τη στιγή κλείνεται online , μέσω ιστοσελίδων , και οχι τόσο με travel agents που το ποσοστό τους μειώνεται χρόνο με το χρόνο δραματικά.

Η Ελλάδα είναι ενας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με εξαιρετική υποδομή στα ξενοδοχεία, τρομερές υπηρεσίες και φιλοξενία αλλά δεν έχει καταφέρει ενα πολύ βασικό. Να κλείνει πελάτες μέσω διαδικτύου. Έχει αφήσει αυτό καθήκον στα μεγάλα ταξιδιωτικά site (Booking, Expedia) που κερδοφορούν και γίνονται μέρα με τη μέρα ισχυρότεροι παικτες απο τα ξενοδοχεία και τελικά γίνονται συνέταιροι χωρίς κανένα ρίσκο ( αφού η προμήθεια για κάθε κλείσιμο  μπορεί να φτάσει μέχρι 40%) και  χωρίς να έχουν βάλει ουτε Κεφάλαιο όυτε την τρομερή Δουλειά. 

Αναρωτιέμαι αν για μια χρονιά τα ξενοδοχεία έδιναν  το μισό ποσοστό απο την προμήθεια που καταβάλλουν στις ιστοσελίδες αυτές σε κάποια καλή εταιρεία digital marketing για να τους κλείνουν τα δωμάτια  μήπως θα είχε καλύτερα αποτελέσματα; Μήπως;

Sharing is caring!

3 Απαντήσεις