IAM Digital Agencies

Η σοφία και η γνώση υπάρχουν για να μπορεί να ξεχωρίζει κανείς τον καλό δρόμο απο τον κακό

Πως πρέπει να είναι ένα eshop
Κατασκευή Eshop

Κατασκευη Eshop και Digital Marketing Greece

Λογότυπο του E-shop

Πρέπει να clickable και φιλικό προς το web και το χρήστη και μόλις πατηθεί να να οδηγει τους επισκέπτες στην Αρχική Σελίδα. Το Λογότυπο, Το slogan που σε μερικές περιπτώσεις δεν χρειάζεται, η αναζήτηση search μέσα στην σελίδα, η εγγραφή (sign up) και η Εισοδος (login) το καλάθι αγορών και το μενού αποτελούν την Κεφαλίδα (Header) που είναι το βασικό σημείο προσοχής σε ενα eshop γιατί θα είναι σε όλες τις υποσελίδες και θα πρέπει να υπάρχει ενα συνεχόμενο στην οπτική του επισκέπτη και δεν αλλάζουν.

To Slogan

Δεν είναι απαραίτητο για όλες τις περιπτώσεις αλλα συνοδεύει το logo και επεξηγεί πολλές υπηρεσίες αξίας του brand αλλά σιγά σιγα λόγω έλλειψης χώρου μιας και το κάθε pixel είναι απαραίτητο σε μια σελίδα e-shop αρχίζει να καταργείται.

Τηλέφωνο E-shop

Είναι σημαντικό και απαραίτητο να μπαίνει στο header για να είναι παρών σε όλες τις σελίδες και να δημιουργεί μια αίσθηση ασφαλείας στους επισκέπτες οτι ναι είναι άνθρωποι εκεί με οικογένειες, γραφεία κλπ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για τις ιστοσελίδες responsive που το click to call είναι κάτι που το θέλει ο επιχειρηματιας και συνήθως είναι η πρώτη επιλογή που βλέπει παντού στη mobile και tablet εκδοση μιας ιστοσελίδας Eshop.

Εγγραφή Χρήστη

Ο πυρήνας κάθε συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (cms) που περιέχει την Εγγραφή για νέους πελάτες, Είσοδο παλιών, στο σημείο αυτό είναι και η επιλογή νομίσματος για διεθνείς πελάτες κ.α

Μικρό καλάθι αγορών

Για να βλέπει ο επισκέπτης σε κάθε σελίδα που βρίσκεται και τι έχει μέχρι τώρα στο καλάθι και καλό είναι οταν ο χρήστης περνάει το ποντίκι απο πάνω (on mouse over) να γίνεται επέκταση για να βλέπει περισσότερες πληροφορίες.

 Αναζήτηση/ search bar

Είναι κάτι που δημιουργεί πολύ καλή πλοήγηση σε μια σελίδα και δίνει τη δυνατότητα στούς επισκέπτες να βάλουν λέξεις κλειδιά ή κωδικούς προϊόντων και να συνδιαστούν αποτελέσματα. Δεν είναι απλό είναι πολλές φορές πολυσύνθετο και ενα καλό search bar θέλει και θα το κάνω ειδικό άρθρο.

Πρώτη εμπορική ζώνη ( Ζώνη Προϊόντων)

Ζώνη περιεχομένου με τα πιο σημαντικά προϊόντα με διάφορους τρόπους παρουσίασης (video,εικόνες, banner)  και μυνήματα διαφημιστικά βασισμένα στην Εποχή, τους στόχους και τον τύπο του επισκέπτη.

Δευτερο Μύνημα Brand

Δεν είναι απαραίτητο αλλά εγώ το συνιστώ για να έχει ο επισκέπτης μια ξεκάθαρη εικόνα των αξιών και να προβληθούν και πρόσθετα μυνήματα.

Persuasion Marketing (Μυνήματα)

Συγκεκριμένες καμπάνιες, προσφορές και call to action συνήθως προσωποποιημένα και βασισμένα σε περσόνας και τύπους επισκεπτών/πελατών και χρησιμοποίηση τεχνικών για να διαδράσει ο επισκέπτης.

Μη εμπορικό περιεχόμενο

Περιοχή εμπειρίας χρήστη και ενημέρωσης όπως blog, Video για να υποστηρίξουν τη διάδραση με την ιστοσελίδα και το stickiness.

Δεύτερη Εμπορική Ζώνη

Περιοχή τοποθέτησης προϊόντων όπου τοποθετούνται συνήθως τα πιο δημοφιλή προϊόντα, νέες αφίξεις και συνήθως παρουσιάζονται με τεχνικές carousel που οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν scroll through.

Email Sign Up / Newsletter

Η εγγραφη στο email/newsletter είναι βασικής σημασίας και στόχος σε ενα e-shop.  Με τα Email μπορούμε να κάνουμε δευτερογενή marketing και να στέλνουμε νέα, προσφορές και προωθήσεις σε πελάτες που ήρθαν στο E-Shop αλλά δεν αγόρασαν.

Key Links

Εδω έχουμε με Links ενα mini sitemap για τα πιο βασικα σημεία

Ασφάλεια, Διαπιστεύσεις, μαρτυρίες

Οπτική απόδειξη με logo απο Τράπεζες που συνεργάζεται, τρόποι πληρωμής και διάφορα βραβεία που έχει κερδισει το brand καθώς επίσης και αν υπάρχει δυνατότητα προηγούμενοι πελάτες να μιλάνε για την εμπειρία ετσι ωστε να αισθάνεται ενα καθυσηχασμό ο επισκέπτης και ασφαλής.

Social Media

Links και icons σε social δίκτυα που χειρίζεται η εταιρεία και καλό θα ήταν αν είναι real time πχ live twitter feed και να ανανεώνεται αυτόματα στο Eshop όταν κάνεις μια κοινοποίηση στο Facebook ή αλλού.

Θέλαμε λίγο να δείξουμε σαν εταιρεία κατασκευής σελίδων και digital marketing Greece κάποια πολύ βασικά σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος στην κατασκευή Eshop , ειδικότερα για την αρχική σελίδα που πρέπει να είναι φτιαγμένη για πολλαπλό ακροατήριο και προφίλ και να δώσουμε σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια online επιχείρηση κάποια σημεία καθοδήγησης για να προσθέσουν το δικό τους στύλ. Το σχεδιάγραμμα του E-Shop είναι ενδεικτικό και μπορεί να παρουσιαστεί με πολλούς και διάφορους τρόπους.

2 Απαντήσεις