IAM Digital Agencies

Ο Project manager, web designer, web developer, graphic designer, digital marketer, κειμενογράφος, φωτογράφος, βιντεογράφος και τι δουλειά κάνει ο καθένας για μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

Ο ρόλος του Project Manager σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Ο πελάτης και το ονειρο του
Project manager

Οργανώνει την ομάδα ανθρώπων που θα συνεργαστούν για την δημιουργία του web project.
Καθημερινά πρέπει να φοράει διαφορετικά ρούχα και καπέλα. Πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλει να κάνει ο πελάτης  και ποιο είναι το κοινό της ιστοσελίδας. Είναι πολύ καλος στην επικοινωνία και μπορεί να εκφράσει τις ιδέες του στους συνεργάτες του . Ειναι καλός motivator και manager. Δουλειά του είναι η υλοποιήση της  επαγγελματικής ιστοσελίδας  με τα καλύτερα αποτελέσματα για τον πελάτη.


Web Designer- Front-End developer

queenpuppet
Web Designer

Πάντα με ένα τρελό χτένισμα, παπούτσι, σακάκι,… βλέμμα. Ενθουσιασμένη για ένα super cool σχέδιο ιστοσελίδας ή λειτουργικό κομμάτι που ανακάλυψε. Ξενυχτισμένη γιατί προσπαθούσε να το εφαρμόσει στην τελευταία μας δουλειά. Κυρίως όμως είναι εδώ για να δώσει μορφή στην εικόνα και στην ιδέα που έχει ο πελάτης στο μυαλό του. Να τα κάνει σχέδιο σελίδας μοντέρνο, λειτουργικό και χρηστικό.


Προγραμματιστής – Web Developer

Yoda-Ver-2-backpack_3
web developer

Έτοιμος με τα δάχτυλα στα πλήκτρα να φτιάξει το επόμενο super γρήγορο και λειτουργικό site/προγραμμα. Από την άλλη λογομαχεί και διαλέγεται για το μέλλον του web με ιδρυτικά μέλη του WordPress και στελέχη της Oracle. Συνεργάζεται στενά με την web designer, είναι δύσκολο αλλά θα αντέξει, για το καλύτερο αποτέλεσμα της δουλειάς που θα συνδιάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα και την ταχύτητα. Κάνει τη δουλειά που δεν φαίνεται αλλά είναι η βάση για να στηθούν όλα.


Digital Marketer – Internet Marketing και επαγγελματική ιστοσελίδα

Pirate Puppet by Living Puppets
Internet marketing

Είναι υπεύθυνος για την προώθηση της ιστοσελίδας , να οδηγήσει “κίνηση”, επισκεψιμότητα.

Πως θα το καταφέρει αυτό εξαρτάται απο τις προδιαγραφές της ιστοσελίδας, το target group και το target market που έχει επιλεγεί καθώς φυσικά και το budget. Πρέπει να φτιάξει μια ολοκληρωμένη καμπάνια για διάφορα μεσα ανάλογα την πολυπλοκότητα και τους ανθρώπινους πόρους που διατίθενται.

Είναι ο rain maker , ο βροχοποιός αυτός που θα φέρει χρήμα και νέους πελάτες.


Γραφίστας – Graphic Designer

User Experience
Graphic Designer | Γραφίστας

Οι μαγικές πινελιές του στο Photoshop και στο illustrator δημιουργούν μαγευτικές εμπειρίες στούς επισκέπτες. Δουλεύουν πολυ στενά με τους προγραμματιστές και τους Front End Developers για να πετύχουν το στύλ που πρέπει να έχει η ιστοσελίδα, η τυπογραφία, τα χρώματα, στοιχεία της ιστοσελίδας και διάφορα format εικόνας, συνήθως .JPG και GIF.

Η λεπτομέρεια τους ενδιαφέρει, είναι σημαντική.


Κειμενογράφος

copywriter
Κειμενογράφος

Γράφει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με τέτοιο τρόπο που να έιναι ελκυστικός για τον αναγνώστη, φιλικός προς τις μηχανές αναζήτησης και τα spiders και crawlers. Συνεχώς σε επικοινωνία με τον πελάτη για να είναι μέσα στο πνεύμα του concept, διορθώνει και ξαναδιορθώνει το κείμενο και ενημερώνεται απο τον digital marketer για τις λέξεις κλειδιά που μπορεί να προσθεσει στα κειμενά του και διoρθώνει ξανά.

Συνεχώς βελτιστοποιεί το περιεχόμενο, ενα απο τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας.


Φωτογράφος – Video

Επαγγελματική ιστοσελίδα φωτογραφία
Φωτογραφία και επαγγελματική ιστοσελίδα

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα αλλά κυρίως ενα e shop θέλει πολυ καλές φωτογραφίες των προϊόντων και βίντεο όπου είναι δυνατόν ακόμα καλύτερα. Δίνει πνοή σε μια ιστοσελίδα και δυναμική αλλά προπάντων προσθέτει την δύναμη της εικόνας που σαγηνεύει και ελκύει..

Μια καλή εικόνα, μια εξαιρετική φωτογραφία σε μια ιστοσελιδα είναι μια πρόσκληση στον Παράδεισο. Ο επισκέπτης δεν μπορεί να μυρίσει, να γευτεί, να ακουμπήσει. Οι 2 αισθήσεις που μπορούν να προσελκύσουν είναι ο ήχος και η εικόνα.

Η εικόνα υπερτερεί.