IAM Digital Agencies

Ερώτημα

Τι κάνει το e shop μου πιο χρηστικό και τελικά πιο καλό;

Responsive Web Design

Τι κάνει;

Κάνει την ιστοσελίδα σας να φαίνεται καλά σε οποιαδήποτε μέσο, κινητό, i pad, Laptop, Desktop . Δηλαδή οτι και να έχει ο επισκέπτης του e shop σας δεν θα φύγει απο τη σελίδα επειδή δεν το βλέπει καλά, είναι ‘σπασμένη’, δεν είναι χρηστική. Στην ουσία είναι σας μια ιστοσελίδα τύπου mobi, δηλαδη για κινητά αλλά κάνει για περισσότερα μέσα.

Προσωπικά πιστεύω οτι πρόκειται για μια εκπληκτική τεχνολογία που θα λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης μια ιστοσελίδας και θα βοηθήσει πολυ στην μετατροπή του επισκέπτη σε αγοραστή και πελάτη.

Δείτε ενα παράδειγμα

Μεγάλη οθόνη και μικρή οθόνη κινητού.

0291-11_responsive_webdesign_example_inspireconfer

Responsive web design

Μινιμαλιστικό σχέδιο

Είναι το νέο trend στην κατασκευή ιστοσελίδων και αυτή έλλειψη πραγμάτων στο χώρο και γενικά το περισσότερο λευκό θέλει μια ιδιαίτερη αισθητική και τέχνη.

Less is more

Παρα πολλά E shop χρησιμοποιούν μινιμαλιστικό σχέδιο γιατί είναι ιδανικό για την παρουσίαση προϊόντων. Ειδικά τα ηλεκτρονικά καταστήματα με ρούχα .

minimal web design
minimal web design για E-shop

Μεγάλη Φωτογραφία για background

Είναι κάτι ΟΧΙ και τόσο καινούριο αλλά σίγουρα τραβάει το βλέμμα και παρουσιάζει μια υπηρεσία ή ενα προϊόν η ακόμα καλύτερα μια προσφορά με ενα απλο και σαφή τρόπο.

Και αυτός είναι ο ρόλος της Μεγάλης φωτογραφίας για ενα E-shop. Οχι τόσο να δείξει όλα τα προϊόντα αλλά ενα ή κάποιο απο αυτά.

Πετυχαίνει.

ASOS e-shop

ΑΣΟΣ e shop

Τυπογραφία σε ολη την οθόνη

Τα μεγάλα γράμματα γενικά τραβάνε το βλέμμα απο το περιεχόμενο. Σε ενα e-shop καλό είναι να τονίζεται το περιεχόμενο και τα προϊόντα. Πάντως σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις e shop μπορεί και να ταιριάζει η τυπογραφία σε όλη την οθόνη, στην περίπτωση που αυτό που γράφεται ταιριάζει με το περιεχόμενο και φαίνεται αυτό που πουλάει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Internetatmajor

Internetatmajor
Internetatmajor τυπογραφία σε ολη την οθόνη

Ατελείωτο Scrolling

Αυτή η καινούρια τεχνική που όλα κινούνται και η ιστοσελίδα φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ δεν ενδείκνειται για E shop. Είναι πολύ καλή για εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων, διαφημιστικές εταιρίες, καλλιτεχνών αλλά δεν κάνει για ηλεκτρονικό εμπόριο παρόλο που είναι τρομερά σαγηνευτική και έχει ενα αποτέλεσμα που ενθουσιάζει. Είναι κάτι σαν ιστοσελίδες FLASH που έχουν αποτύχει για ηλεκτρονικό εμπόριο και E-shop μέχρι που δημιουργήθηκε η HTML 5. Ισως αργότερα. Να μην επιχειρήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο μόνοι σας στο σπίτι…

Το δοκίμασε το Etsy το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα χειροποίητων προϊόντων στον πλανήτη αλλά απέτυχε παταγωδώς. Το άλλαξε σε λίγες εβδομάδες γιατί οι χρήστες σταμάτησαν να ψάχνουν για προϊόντα με το search. Χαμένα μερικά χιλιάδες δολλάρια.

Δημιουργικό navigation E shop.

Η περιήγηση της ιστοσελίδας με δημιουργικό τρόπο έχει πολλά υπερ και κατά. Αυτό που πρέπει πρώτα να διερωτηθεί ο ιδιοκτήτης ενος e shop είναι αν πράγματι έχει ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ προϊόν που αξίζει να δημιουργήσει μια περιήγηση πολύ δημιουργική. Πολλα E-shop , ηλεκτρονικά καταστήματα που το δοκίμασαν μετά απο λίγο το άλλαξα σε ενα ωραίο και απλό μινιμαλιστικό σχέδιο με κλασσικό μενου.

Τι να πει κανείς? Εάν δεν δοκιμάσεις..?