IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Twitter marketing για επιχειρήσεις

Βασικά χαρακτηριστικά twitter

Λέγεται αλλοιώς και μικρο-blogging – Γιατί έχεις τη δυνατότητα να στέλνεις και να δέχεσαι μυνήματα κειμένου μέχρι 140 χαρακτήρες. Κάτι σαν τα ιαπωνέζικα χαικού δηλαδή. Είναι όμως σε Πραγματικό Χρόνο (Live) και εκεί είναι η διαφορά γιατί παρέχει άμεση ζωντανή πληροφόρηση που λειτουργεί στο υπέροχο Τώρα.

  • 700 εκατομμύρια χρήστες και αγαπημένο μέσο των ελλήνων και ξένων celebrities αλλά και των επιχειρήσεων, ειδικά των εστιατοριών, καφε και μπαρ για προσφορές.
  • Ακολουθάς ανθρώπους και επιχειρήσεις και σε ακολουθούν.

Υπάρχει ενα street cafe στο Austin του TEXAS  που λειτουργεί μόνο με twitter για τις προσφορές του. Είναι δίπλα σε εμπορικά και γραφεία και έχει τη λεγόμενη happy hour (που για το καφέ είναι η ωρα χαμηλής επισκεψιμότητας αλλά για τον κόσμο είναι μια ευτυχισμένη ώρα) αφου παίρνει προιοντα σε χαμηλη τιμή και το γεμίζει με προσφορές για καφέ και σνακ με μεγάλη επιτυχία. Στην κυριολεξία περιμένουν το tweet για να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους για να πάνε στη προσφορά που είναι σημαντική.

 Η μαγεία του Twitter και η επιτυχία του είναι η αναμετάδοση αυτών των ωραίων η μη ωραίων στιγμών και σκέψεων της ζωής του καθενός. Γιατί απο τι αποτελείται, τι είναι η ζωή τελικά. Παρά μαγικές στιγμές εμπειριών ή ευρήκα στιγμές και εσυ να βρίσκεσαι στη μέση αυτής της Εμπειρίας.

Στόχοι Twitter marketing για ελληνικές επιχειρήσεις

Στόχος κάθε επιχείρησης που θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το social media κανάλι πρέπει να είναι να χτιστεί μια online κοινότητα που να συμμετέχει ενεργά και να διαδρά με retweet και share και φυσικά να αγοράζει προϊόντα ή υπηρεσίες. Απο τη στιγμή που θα χτιστεί η online κοινότητα σε τοπικό επίπεδο η τέλος πάντων το επίπεδο που φτάνει μια επιχείρηση. Πχ άλλο κοινό έχει ενα τοπικό καφέ στο χαλάνδρι και άλλο μια επιχείρηση που πουλάει μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκει θα πρέπει η κάθε επιχείρηση να σκεφτεί στρατηγικά με μια έμπειρη ομάδα digital marketing για το πως θα φτάσει στο κοινό που θέλει για να έχει αποτελέσματα το κανάλι twitter.

Πως θα γίνει αυτό;

θα το πω ξανά και ξανά και ξανά αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα του περιεχόμενου που μεταδίδεται ανάλογα με το κοινό που έχει κάθε επιχείρηση ώς στόχο.

Τι επιλέγει ο κόσμος για να ακολουθήσει ή να αναμεταδόσει ενα tweet;

Το επιτυχημένο Twitter marketing πρέπει να

  • Να προσθέτει αξία και καλή ενημέρωση
  • Να έχει προσφορές και προωθητικές ενέργειες (το 94% ακολουθούν τα μεγάλα brands γιαυτό το λόγο)
  • Δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες
  • Να έχει πλάκα και να διασκεδάζει
  • Να έχει πρόσβαση σε exclusive περιεχόμενο.

Επομένως η καθημερινή αναζήτηση περιεχομένου είναι μια δουλειά που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιδιώκεται το πρωτότυπο και αυθεντικό original περιεχόμενο.

Εαν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς γίνεται μια πετυχημένη twitter καμπάνια για επιχειρήσεις ή εαν θέλετε να μάθετε για τις υπηρεσίες digital marketing που προσφέρουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 220 2834 ή απλά συμπληρώστε τη φόρμα προσφοράς.

Sharing is caring!

2 Απαντήσεις